|
|
|
Roergebakken spitskool met kokos |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
800 g spitskool
1 rode peper
3 el Becel Voor koken, (roer)bakken en braden
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 cm verse gemberwortel, geraspt
200 ml kokosmelk (uit blik)
eventueel zout
versgemalen peper
2 el verse koriander, grof gehakt |
|
bereiding: |
|
|
Snijd de spitskool in vieren, verwijder de harde stronk en snijd de kool in repen. Verwijder eventueel de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes.
Verwarm de Becel Voor koken, (roer)bakken en braden in een wok tot de grote bellen verdwijnen en fruit de ui met de knoflook, gember en rode peper tot het gaat geuren.
Schep de spitskool erdoor en roerbak alles 3-4 minuten. Voeg de kokosmelk toe en laat de kool in nog 3-4 minuten zachtjes gaar worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Schep de koriander erdoor.
Lekker bij gebakken kipfilet en rijst.
Breng de spitskool op smaak met Thaise vissaus in plaats van zout. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|