|
|
|
Ijs met fruitsalsa |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 g vers tropisch fruit (mango, ananas, sharonfruit)
2 cm verse rode peper
2 takjes munt
1 vanillestokje
1 eetlepel acacia honing
0.5 eetlepel citroensap
1 bak slagroomijs light
extra nodig: 4 halfhoge glazen |
|
bereiding: |
|
|
Maak het fruit schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd het vruchtvlees heel fijn.
Hak de muntblaadjes fijn. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
Roer in een kommetje de honing, limoensap en vanillemerg door elkaar.
Meng het fruit, peper, munt en dressing door elkaar en schep het in de glazen. Schep het ijs op de fruitsalsa.
Dit is een lekker licht nagerecht. Is leuk om eens niet op bord of in coupe te serveren, maar serveer het gerecht in een glaasje!
Het is een trend dat peper ook in zoete gerechten gebruikt wordt, gebruik niet teveel peper en snijd hem heel heel fijn.
Zo krijgt je toetje een verrassende iets pittige smaak. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|