|
|
|
Garnalenkroketjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 6 personen:
2 sjalotjes
125 g boter
100 g bloem
5 dl melk
2 eetlepels gehakte peterselie
peper, zout
nootmuskaat
2 eidooiers
3 eetlepels slagroom
250 g Hollandse garnalen
voor het paneren:
2 eieren
bloem
paneermeel |
|
bereiding: |
|
|
Let op! wachttijd is 8 uur, dus ruim van te voren maken.
Pel en snipper de sjalotjes. Smelt de boter en fruit hierin de sjalotsnippers 2 minuten. Voeg de bloem al roerend toe en laat de bloem gaar worden. Schenk de melk in etappes hierbij en roer tot een gladde dik gebonden saus. Roer de peterselie door de saus en neem de pan van het vuur. Roer de eidooiers los met de slagroom. Meng dit met de garnalen door de saus. Schenk de ragout uit op een ingevette bakplaat of ruime ovenschaal en laat afkoelen en in minimaal 8 uur opstijven in de koelkast.
Vorm van de stevige ragout met vochtige handen kroketjes van 2 x 5 cm. Klop de eieren los in een schaal en strooi bloem en paneermeel op twee borden. Wentel de kroketjes eerst door de bloem dan door de losgeklopte eieren en tenslotte door het paneermeel. Herhaal de handeling eventueel.
Verhit het frituurvet tot 180°C en bak de kroketjes in etappes goudbruin en gaar.
Lekker met een partje citroen, (citroen)mayonaise en gefrituurde peterselie
Vervang de nootmuskaat door ketoembar. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|