laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Garnalenkroketjes
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

    2 sjalotjes
    125 g boter
    100 g bloem
    5 dl melk
    2 eetlepels gehakte peterselie
    peper, zout
    nootmuskaat
    2 eidooiers
    3 eetlepels slagroom
    250 g Hollandse garnalen
    voor het paneren:
    2 eieren
    bloem
    paneermeel
  bereiding:
    Let op! wachttijd is 8 uur, dus ruim van te voren maken.

Pel en snipper de sjalotjes. Smelt de boter en fruit hierin de sjalotsnippers 2 minuten. Voeg de bloem al roerend toe en laat de bloem gaar worden. Schenk de melk in etappes hierbij en roer tot een gladde dik gebonden saus. Roer de peterselie door de saus en neem de pan van het vuur. Roer de eidooiers los met de slagroom. Meng dit met de garnalen door de saus. Schenk de ragout uit op een ingevette bakplaat of ruime ovenschaal en laat afkoelen en in minimaal 8 uur opstijven in de koelkast.


Vorm van de stevige ragout met vochtige handen kroketjes van 2 x 5 cm. Klop de eieren los in een schaal en strooi bloem en paneermeel op twee borden. Wentel de kroketjes eerst door de bloem dan door de losgeklopte eieren en tenslotte door het paneermeel. Herhaal de handeling eventueel.
Verhit het frituurvet tot 180°C en bak de kroketjes in etappes goudbruin en gaar.


Lekker met een partje citroen, (citroen)mayonaise en gefrituurde peterselie

Vervang de nootmuskaat door ketoembar.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats