IJsgebakjes met kokoskruimels en mango |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
Boter om in te vetten
4 witte boterhammen
kokoskruimels:
3 eetlepels melk
125 g kristalsuiker
60 g poedersuiker
50 g geraspte kokos
10 g boter
4 bollen slagroomijs |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de ovenschaaltjes in en bestrooi de binnenkant met suiker. Snijd de korstjes van het brood. Rol met een deegroller de boterhammen iets uit en bekleed de ovenschaaltjes met het brood. Bestrijk de binnenkant van het brood met gesmolten boter en bak de broodbakjes ca. 10 minuten in de oven.
Breng in een pan de melk met de suiker en poedersuiker aan de kook en voeg de kokos en boter toe. Kook nog een minuutje. Haal de pan van het vuur en roer het kokosmengsel tot het de structuur van broodkruimels heeft.
Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verdeel de helft van de mango over de broodbakjes en schep in elk bakje een bol light slagroomijs. Verdeel de rest van de mango erover en bestrooi met de kokoskruimels.
Anders:
Meng wat kaneelpoeder door de gesmolten boter, waarmee je de boterhammen bestrijkt. Krijgt het brood een lekker smaakje
Ook lekker om de mango met wat rozijntjes te bakken en te flamberen met een klein scheutje rum. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|