laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Met pasta gevulde paprika’s
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 rode paprika’s
    4 gele paprika's
    150 g wortels
    1 courgette
    1 bol mozzarella
    4 takjes basilicum
    250 g schelpjespasta
    Bertolli olijfolie Extra Vergine
    1 pot Bertolli Gusto Intenso Tomaat & Mascarpone
    extra nodig: vuurvaste ovenschaal
  bereiding:
    Snijd de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Maak de wortels en courgette schoon en snijd ze in kleine blokjes.
Laat de mozzarella uitlekken en snijd hem in 8 plakken.
Houd 8 blaadjes basilicum apart en hak de rest fijn.

Verwarm de oven voor op 200 graden C(heteluchtoven 180°C).


Kook de pasta de helft van de aangegeven tijd.
Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de wortel en courgette ca. 5 minuten. Meng de saus door de groenten.
Laat de pasta uitlekken en meng de saus en gehakte basilicum erdoor. Vul de paprika’s met de pasta en zet ze in een ingevette schaal. Leg op iedere paprika een plakje mozzarella.
Bak de paprika’s ca. 30 minuten in de oven.
Serveer de paprika’s met een blaadje basilicum bovenop.


Serveer met een rucolasalade en een goed glas rode wijn.
Als de kaas te snel kleurt in de oven kun je het afdekken met aluminiumfolie.

Anders:
Ook lekker met aubergine en walnoot in plaats van courgette en wortel.
Meng grofgehakte zwarte olijven door de pasta.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats