|
|
|
Parmezaanse kaaskommetjes met stoomgroenten |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
150 g parmezaanse kaas aan een stuk (voor de kommetjes)
1 ciabatta
knoflook
2 el olijfolie
peper en zeezout
1 pak Iglo stoomgroenten wortelen, spruitjes, bladspinazie en paprika
50 g katenspek, in reepjes
4 el geraspte parmezaanse kaas
1 paar takjes verse koriander, gehakt
1 paar takjes verse basilicum, gehakt
1 paar takjes verse peterselie, gehakt
4 glaasjes of kommetjes |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Schaaf met een dunschiller de kaas in dunne plakjes. Verdeel de kaas in vier hoopjes, ver genoeg uit elkaar, op een bakplaat met bakpapier. Bak dit gedurende drie minuten in de oven.
Zet vier kleine kommetjes ondersteboven klaar op het aanrecht. Haal voorzichtig, met een spatel, de plakken kaas van de plaat en leg ze over de kommetjes, zodat ze kunnen uitharden. Dit worden de bakjes waar de groentesalade ingaat.
Snijd de ciabatta in de lengte open. Hak de teentjes knoflook fijn en verdeel ze over de twee delen brood. Besprenkel vervolgens het brood met olijfolie, peper en zout. Bak de ciabatta in acht minuten knapperig.
Bereid de stoomgroenten volgens de achterzijde van het pak.
Bak in een wok of hapjespan de reepjes katenspek. Voeg vervolgens de stoomgroenten, de verse kruiden en de 4 eetlepels parmezaanse kaas toe. Breng de groenten-spekmix op smaak met peper.
Haal de kaasbakjes van de kommetjes en schep het groenten-spekmengsel erin. Serveer het met repen knoflookbrood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|