Indische kip met boontjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
350 g rijst
350 g dunne sperziebonen
350 g kipfilet
1 halve rode peper
2 el plantaardige olie
1 blik kokosmelk (ca. 400 ml)
1 zakje Knorr Mix voor Duivelse kip-saté |
|
bereiding: |
|
|
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Kook de sperziebonen beetgaar. Snijd de kipfilet in repen. Verwijder de zaden van de peper en snijd deze in reepjes.
Verhit de olie en bak op een hoog vuur de kipfilet goudbruin en gaar. Bak de rode peper kort mee.
Voeg de kokosmelk en de inhoud van het zakje Knorr Mix toe. Breng de saus al roerend langzaam aan de kook, zet het vuur laag, doe de sperziebonen erbij en laat de saus 2 minuten zachtjes doorkoken.
Serveer met de rijst.
Lekker met seroendeng en gebakken uitjes (potje). |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|