Krieltjes met gorgonzolaroomsaus en mozzarella |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 bol mozzarella
1 pak voorgekookte krieltjes (ca. 750 g)
1 dl room
100 g gorgonzola
klein bosje bieslook
75 g rucola |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Snijd de mozzarella in dunne plakken en vervolgens in repen.
Leg de krieltjes in een ingevette ovenschaal. Verwarm de room op laag vuur en los hierin de gorgonzola op. Knip het bieslook klein boven de krieltjes. Schenk de gorgonzolasaus hierover uit. Bestrooi tenslotte met de repen mozzarella. Zet de ovenschaal ca. 15 minuten in de oven tot de kaas licht begint te kleuren.
Serveer de krieltjes op een bedje van rucola.
Lekker met een rucolasalade.
Serveer de aardappeltjes bij geroosterde lamsbout of bij kalfsschnitzels.
Anders:
Vervang de gorgonzola door een andere blauwaderkaas als Danish Blue of roquefort.
Vervang de mozzarella door geraspte Goudse of parmezaanse kaas. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|