laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Krieltjes met gorgonzolaroomsaus en mozzarella
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 bol mozzarella
    1 pak voorgekookte krieltjes (ca. 750 g)
    1 dl room
    100 g gorgonzola
    klein bosje bieslook
    75 g rucola
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Snijd de mozzarella in dunne plakken en vervolgens in repen.


Leg de krieltjes in een ingevette ovenschaal. Verwarm de room op laag vuur en los hierin de gorgonzola op. Knip het bieslook klein boven de krieltjes. Schenk de gorgonzolasaus hierover uit. Bestrooi tenslotte met de repen mozzarella. Zet de ovenschaal ca. 15 minuten in de oven tot de kaas licht begint te kleuren.
Serveer de krieltjes op een bedje van rucola.


Lekker met een rucolasalade.
Serveer de aardappeltjes bij geroosterde lamsbout of bij kalfsschnitzels.


Anders:
Vervang de gorgonzola door een andere blauwaderkaas als Danish Blue of roquefort.
Vervang de mozzarella door geraspte Goudse of parmezaanse kaas.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats