laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken tilapia met warme broccolisalade
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 tilapiafilets van ca. 150 g
    1 ei
    300 g broccoli
    2 bosuitjes
    2 zoetzure augurken
    sap van 1 citroen
    6 eetlepels olijfolie
    zout, peper
    6 eetlepels volkorenmeel of bloem
    1 volle eetlepel chilipoeder
  bereiding:
    Kook het ei in ca. 10 minuten hard. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes en blokjes in een pan met weinig water en wat zout in ca. 4 minuten beetgaar. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de augurken in stukjes. Pel het ei en prak het in een schaal fijn. Voeg het citroensap en 3 eetlepels olijfolie toe en roer alles tot een dressing.
Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de broccoli, bosui en augurk erdoor.

Roer in een diep bord het volkorenmeel met zout en peper en chilipoeder door elkaar. Druk de tilapiafilets aan beide kanten in dit mengsel.

Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de tilapiafilets op matig hoog vuur in ca. 10 minuten gaar en goudbruin. Leg de gebakken tilapiafilets op vier borden en schep de broccolisalade ernaast. Lekker met gekookte krieltjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats