Gegrilde varkenskoteletten met avocadosalsa |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 flinke varkenskoteletten
boter
peper en zout
2 avocado's (geschild en ontpit)
het sap en de geraspte schil van 1 biologische citroen
1 dl olijfolie
1/2 rode chili (ontpit en fijngehakt)
1 sjalot (fijngesnipperd)
2 grote zoete aardappelen (geschild en in stukken gesneden)
1 bussel basilicum (fijngesneden) |
|
bereiding: |
|
|
Kook de zoete aardappelen in licht gezouten water. Giet ze af en laat ze nog even in de kookpan nadrogen.
Plet de aardappelen met een vork. Voeg het basilicum toe en breng op smaak met peper en zout.
Meng het citroensap, de citroenrasp en de olijfolie. Voeg vervolgens de chilipeper en de sjalotten erbij. Snij het vruchtvlees van de avocado's in kleine blokjes en meng ze door het oliemengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Gril de varkenskoteletten in een grillpan, 3 minuten op elke kant en kruid met peper en zout
Serveer met de salsa en de geplette zoete aardappelen.
Tip:
Om te grillen gebruik je bij voorkeur koteletten uit de lage rib of de spiering. Die zijn wat met vet dooraderd en dat smelt tijdens het grillen lekker weg. Het resultaat is lekker mals. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|