Ribkarbonade met geroosterde ratatouille |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 ribkarbonades
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
2 paprika's
2 rode uien
1 aubergine
1 eetlepel tijm (verse)
1 theelepel chilipoeder
snufje zout
snufje peper |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de ovengrill voor.
Pers de knoflook uit en roer de olijfolie erdoor. Wrijf de karbonades hiermee in en laat ze afgedekt marineren.
Snijd alle groenten in grove stukken en schep ze in een bakblik met 2 eetl. knoflookolie, de tijm, de chilipoeder, zout en peper naar smaak om.
Schuif het bakblik 15 cm onder de hete grill en rooster de groenten in 20-25 min. bruin en gaar. Schep de groenten regelmatig om.
Bak de karbonades in een pan met anti-aanbaklaag. Laat ze in 6-8
minuten mooi lichtbruin en gaar worden.
Schep de ratatouille en de karbonades op vier borden.
Lekker met zilvervliesrijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|