|
|
|
Kipfilet in bladerdeeg |
|
ingrediënten: |
|
|
per persoon:
een enkele kipfilet
beetje boter
drie bladen bladerdeeg (diepvries)
zout, peper en evt. kipkruiden
kruidenboter
2 plakjes (pittig) belegen kaas (of plak brie)
eventueel een ei |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 225° C. Ontdooi het bladerdeeg (bladen losmaken, niet op elkaar leggen). Kipfilets kruiden met zout, peper en eventueel kipkruiden. Bak de kipfilet enkele minuten (niet gaar!) in de pan met boter, zodat beide zijden bruin zijn. Laat de kipfilet hierna goed uitlekken op keukenpapier.
Snij zonodig de korstjes van de kaas en smeer op de plakken kaas een laagje kruidenboter. Leg twee plakken bladerdeeg een klein beetje over elkaar heen en druk ze aan elkaar vast. Leg hierop een laagje kaas, daarop de kipfilet en daarop weer een laagje kaas. Leg hierbovenop het derde plakje bladerdeeg en probeer het pakketje zo goed mogelijk dicht te maken (met een druppeltje water plakt het beter).
Voor een mooi bruin korstje kun je de pakketjes (aan de bovenkant) insmeren met water of ei(geel).
Leg de pakketjes 25 minuten in het midden van de oven (het kan lekken dus leg er iets onder bijvoorbeeld bakpapier).
Serveren met een frisse tomatensalade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|