|
|
|
Mattentaart |
|
ingrediënten: |
|
|
- 5 dl volle melk
- 450 g suiker
- 10 eieren
- 600 g bladerdeeg
- 10 g bakboter
- 1 ei
- 2,5 dl karnemelk
|
|
bereiding: |
|
|
Breng de melk aan de kook en voeg er de koude karnemelk bij. Giet de gestremde melk in een neteldoek en bind de massa op. Laat een nacht uitlekken en drogen. Zo bekomt u een bol matten.
Pureer de droge matten in een roerzeef. Meng de matten met de suiker en de eierdooiers tot een homogeen geheel. Klop het eiwit tot sneeuw en spatel onder de matten.
Vet de taarvorm in met boter en bedek de bodem met een vel bladerdeeg van ongeveer 3 mm dikte. Druk flink aan en doorprik met een vork. Schep de matten op het bladerdeeg, bestrijk de randen met losgeklopt ei en dek af met een tweede vel bladerdeeg. Druk de randen stevig aan. Knip met een schaar kerfjes in het deksel van de taart en bestrijk met de rest van het losgeklopt ei.
Laat de taart 1 uur rusten en bak ze dan goudbruin in 75 minuten op 250°C. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|