|
|
Klop de eieren los, meng het bakmeel met het eiermengsel, voeg het zout toe en doe er zoveel melk bij dat er een vrij dikke brei overblijft. (Dikker dan pannenkoekbeslag). Doe het beslag in de punt van het kussensloop, vouw het dicht en knoop het met een touwtje dicht. Laat tussen het beslag en het touwtje wel een ruimte van ongeveer 10 cm zodat het beslag kan rijzen. Doe de sloop in een grote pan met kokend water waarin op de bodem een omgekeerd bord ligt. Laat dit 3 kwartier héél zachtjes koken en keer de zak om en laat de andere kant ook nog 3 kwartier héél zachtjes koken (water moet af en toe een "blub" geven). Als de broeder gaar is smelt dan de roomboter en doe daar een flinke hoeveelheid stroop in. Haal de broeder uit de zaak, laat hem even drogen en snijdt hem dan in plakken. Een plak op je bord, saus eroverheen en smullen maar. De plakken die overblijven kunnen de volgende dag heel zachtjes worden opgebakken tot er aan beide kanten een krokante korst zit (nog lekkerder). Ook dan weer saus erover heen. |