laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 De blote billen van...
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    600 gram witlof
    een blik halve perziken op sap
    125 ml creme fraiche
    per stronk witlof een plak ham
    150 gram geraspte belegen kaas
    peper en zout
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter een ovenschaal. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof. Kook de witlof ongeveer 15 minuten in ruim water tot je er met een vork in kan prikken. Laat de stronken goed uitlekken.

Wikkel elke stronk in een plak ham (voor de liefhebber "en een plak kaas") en leg de stronken in de ovenschaal. Verdeel de halve perziken over de schaal, zonder het sap. Meng de creme fraiche met de helft van de kaas, een scheut van het perzikensap en voeg naar smaak zout en peper toe.

Verdeel de saus over de ovenschaal zodat alles bedekt is. Verdeel de rest van de kaas over het gerecht en plaats de ovenschaal in de oven. Laat ongeveer 30 minuten bakken of totdat de kaas een goudkleurtje krijgt. Lekker met aardappelpuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats