laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kastanjetaart
  ingrediënten:
   

    300 gr. zelfreizendbakmeel,
    225 gr.boter,
    125 gr suiker.

    voor de vulling:
    400 gr.gemalen kastanjes,
    175 gr suiker,
    geraspte schil van een citroen
    1 1/2 ei.
  bereiding:
    Maak de vulling liefst enige dagen van te voren. Meng alle ingredienten goed door elkaar en zet de spij afgedekt op een koele plaats.

Maak de zandtaartdeeg met alle ingredienten en laat het dan op een koele plek ca.1/2uur rusten. Gebruik een springvorm met aluminium-folie en strijk het geheel in met boter.bekleed nu de bodem en de opstaande rand met 2/3 deel van het deeg en vul hem met de spijs maak van het overgebleven deeg donne rolletjes en leg deze ruitvormig over de vulling en druk dan alles een beetje aan. Strijk nu het overgebleven 1/2 ei hierover uit. Plaats de vorm in het midden van de voorverwarmde oven 175 graden. En bak de taart in ca. een uur gaar. Neem de taart uit de oven en bestrijk hem met iets verdunde abrikozenjam zeef ca.100 gram poedersuiker en voeg enige druppels water toe, totdat een papje ontstaat. Bestrijk hiermee de bovenkant en de zeikant van de taart. Laat de taart afkoelen en verwijder dan de bodem van de springvorm.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats