|
|
|
Gekookte asperges met achterham, ei en botersaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 kg. asperge
200 gr. boter, gesmolten
4 stuks eieren, hardgekookte
8 plakken achterham
1 tl. zout
4 l. water |
|
bereiding: |
|
|
Schil de asperges van boven naar beneden (dus vanaf de kop naar beneden) met een dunschiller. Onderaan iets dikker schillen. Zorg dat er geen 'draden' achterblijven. Snijd daarna van de onderkant circa 2 cm af. Leg de geschilde asperges in koud water.
Breng in een pan, het liefst een vispocheerpan, het water aan de kook en voeg daaraan het zout toe.
Leg de asperges voorzichtig in de pan en breng het water opnieuw aan de kook en laat de asperges dan 15 tot 25 minuten zachtjes koken.
Schep de asperges met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken. Hak de ham en de hardgekookte eieren fijn of verkruimel ze. Leg ze op een (asperge)schaal met de koppen naar één kant. Kruimel de eieren en de ham over de asperges heen en geef de gesmolten boter er apart bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|