|
|
|
Asperges met varkenshaas en paddestoelenroomsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1.5 kg. asperge
0.5 dl. wijn, witte
2 varkenshaasjes
50 gr. boter
200 gr. paddestoelenmelange
120 ml. crème fraîche
Rozemarijn
Peper
Zout |
|
bereiding: |
|
|
Neem bij voorkeur een paddestoelenmelange van bijvoorbeeld shii-take, oesterzwammen en champions.
In plaats van varkenshaas kunt u ook ossenhaas of kalfshaas gebruiken voor dit recept. Voor variatie kunt u ook de helft witte en de helft groene asperges nemen en u kunt de crème fraîche vervangen door room.
Maak de asperges schoon en kook ze volgens het basisrecept. Bestrooi de varkenshaasjes met peper, zout en rozemarijn.
Bak het vlees in de hete boter rondom bruin en roze van binnen. Neem het uit de pan. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Bak de paddestoelen in het achtergebleven bakvet. Schenk de wijn erbij, roer goed en voeg de crème fraîche toe. Snijd het vlees in mooie dikke plakken en warm de plakken nog even mee in de saus. Serveer het vlees met de saus bij de asperges. Garneer met een takje rozemarijn.
Serveer met aardappelkroketjes, aardappelsoesjes of een nestje groene tagliatelle bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|