laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevuld varkenshaasje met lente-ui
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

    3 lente-uitjes
    300 gr. varkenshaas
    25 gr. boter
    0.1 l. slagroom
    1 el. abrikozenjam
    2 el. sherry, medium
    1 plakje achterham
    1 tl. sojasaus
    Zout
    Peper
  bereiding:
    Maak de lente-uitjes schoon en snijd het losse groen eraf. Snijd de varkenshaas in de lengte tot op 1 centimeter in en klap het open. Vermeng de jam met de sojasaus en bestrijk de binnenkant van het varkenshaasje ermee. Halveer het plakje ham en leg de helften in elkaars verlengde op het varkenshaasje. Snijd overhangende randjes weg. Leg de lente-uitjes erop. Klap het varkenshaasje weer dicht en steek het vast met cocktailprikkers. Wrijf het varkenshaasje in met zout en peper.

Verhit de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje rondom bruin.

Braad het varkenshaasje met de deksel op de pan in circa 15 minuten zachtjes gaar.

Neem het varkenshaasje uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Roer de sherry en room door het braadvocht en kook dit circa 2 minuten in tot een licht gebonden saus.

Snijd het varkenshaasje schuin in dunne plakjes en rangschik deze dakpansgewijs op de warme borden. Schenk de saus erlangs.

Lekker met gebakken krielaardappeltjes en een frisse salade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats