laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pasta met spinazie, mozzarella en noten
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    50 gr. walnoot, gepelde
    50 gr. hazelnoot
    2 bollen mozzarella
    500 gr. spinazie
    25 gr. pijnboompit
    5 el. olijfolie
    2 tenen knoflook
    1 snufje zout
    400 gr. pasta
    8 stuks trostomaten
  bereiding:
    Maal of hak de walnoten en hazelnoten tot grove kruimels. Was en droog de spinazie. Snijd de mozzarella in plakjes.

Rooster de pijnboompitten in enkele druppels olijfolie lichtbruin. Schep ze uit de pan en roer ze door de notenkruimels. Verhit in een wok of grote pan 4 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de spinazie in enkele minuten gaar. Voeg tijdens het bakken de uitgeperste tenen knoflook toe. Breng de spinazie op smaak met zout en laat uitlekken. Kook tijdens het gaar maken van de spinazie de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de gare pasta in een vergiet en laat uitlekken. Roer er 1 eetlepel olijfolie door om het aan elkaar vastplakken van de pasta te voorkomen. Doe de pasta in een vuurvaste schaal. Schep de spinazie op de pasta. Verdeel de plakken mozzarella over de spinazie en plaats de schaal even onder de ovengrill. Strooi zodra de mozzarella is gesmolten de noten over de kaas. Dien meteen op. Garneer het gerecht met doormidden gesneden tomaatjes.

Anders:
Vervang de mozzarella door geraspte belegen kaas.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats