Met appel en pruimen gevulde kwartel en calvadossa |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
50 gr. appel
50 gr. pruneau
3 el. calvados
4 stuk kwartel
30 gr. boter
2 el. olijfolie, vergine
1 dl. wijn, witte
0.5 dl. fond
2 dl. slagroom
Peper
Zout |
|
bereiding: |
|
|
Neem bij voorkeur kwartelfond.
In plaats van kwartelfond kan ook kippenfond gebruikt worden.
Verwarm de oven in 7 minuten op 175 graden Celsius.
Snijd de appelpartjes en pruneaux in stukjes.
Schenk hier eenderde van de calvados over en zet het geheel een half uur weg. Bestrooi de kwartels van binnen en buiten met peper en zout.
Vul de buikholtes met de vruchten en naai de buikholtes dicht met keukengaren of steek ze vast met een cocktailprikker.
Bak de kwartels rondom bruin in de hete boter met de olie. Neem de kwartels uit de pan en leg ze in een braadslee.
Laat de kwartels in de oven in 12-15 minuten gaar worden.
Neem de kwartels uit de braadslee en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schenk het bakvet uit de braadslee. Blus de braadslee af met de wijn, roer de aanbaksels los met een vork en schenk het vocht in een pannetje. Voeg de rest van de calvados en fond toe en laat de saus inkoken tot de helft. Schenk de room in de pan en laat het geheel inkoken tot sausdikte. Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer de saus bij de gevulde kwartels.
Lekker met roergebakken spinazie met champignons en knoflook en gnocchi. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|