laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gepocheerde peren met gekaramelliseerde hopscheute
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    80 gr. suiker
    1 blaadje laurier
    2 dl. wijn, witte, zoete
    4 handperen
    15 gr. boter
    50 gr. hopscheut
    1 sch. water
  bereiding:
    Breng tweederde van de suiker samen met de laurier en de wijn aan de kook en laat de siroop een kwartier trekken. Schil de peren en snijd ze in partjes.

Pocheer de peer in de siroop, maar let erop dat ze nog wel stevig blijven. Laat de peer en siroop koud worden. Fruit de hopscheuten twee minuten in de hete boter en strooi de rest van de suiker hierover. Voeg het water toe en laat de hopscheuten al roerend beetgaar worden.

Verdeel de peer en siroop over de borden en leg de gekaramelliseerde hopscheuten hierop.

Lekker met een bolletje honingijs of -parfait.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats