laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 kabeljauwschotel met bleekselder
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

    400 gram kabeljauwfilet
    1 eetl.citroensap
    peper en zout naar smaak
    1 bosje bleekselder
    20 gr.bloem
    wat boter
    1 dl.citroensap

    (voor de saus)
    1 visboulliontablet
    2 eetl.slagroom of créme fraîche
    wat belegen geraspte kaas.
  bereiding:
    De kabeljauwmoten in gelijke stukken verdelen. 1 eetl citroensap met zout en peper vermengen en daarmee de moten insmeren,dit laten rusten. Snijd de bleekselder in ringetjes. Verhit de boter in een wok of pan met dikke bodem en wok de bleekselderij omscheppend 3 min. Zachtjes mag niet verkleuren! ! Strooi er de bloem over goed roeren dan 2 1/2 dl heet water erbij met het citroensap en visboulliontablet. Blijf zolang roeren tot er een licht gebonden saus ontstaat,zachtjes laten sudderen eventjes maar dan de room erbij. Schep de helft hiervan in een ovenvaste schaal en leg de kabeljauwmoten er boven op en dan de rest van de saus met bleekselder erover. 8 min. Op volvermogen afgedekt met magnatronfolie of deksel. Dan daarna de folie eraf de geraspte kaas erover en dan nog eventjes lichtbruin laten kleuren op de ovenstand of onder de grill.
Lekker met gebakken aardappelschijfjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats