Scampi met citroen op de BBQ |
|
ingrediënten: |
|
|
arachide olie,
0,5 dl citroensap
2 eetl fijngehakte koriander
4 teentjes knoflook geperst
1/4 thl zwater peper
een beetje zout
1/2 thl rode peper schilfers
enkele citroenen
6 scampi's per persoon |
|
bereiding: |
|
|
scampi pellen en darmkanaal verwijderen
in een scaal alle ingrediënten vermengen (behalve de scampi) tot een marinade
dan de scampi aan de marinade toevoegen en goed dooreen halen
zet in de koelkast gedurende minstens één uur.
snijd de citroenen in schijven van 1 cm dik of iets dikker en maar er kwartjes van
rijg de scampi afwisselend met een citrioenkwartje op metalen speisjes
rooster de spiesjes 3 minuten aan iederen kant
dien op met mosterd saus
wel opletten tijdens het grillen want het ene vuur is het andere niet dus niet alleen bakken maar ook voortdurend kijken en tijdig van het vuur halen.
[color=blue:4dbdf5203b]Mosterd saus.[/color:4dbdf5203b]
1 kop zuren room
3 eetl. mosterd van Dyon
een heel klein beetje zout
2 eetl. echte mayonnaise (zelfgemaakt)
1 eetl. versgehakte dille
versgemale zwarte peper
Alles goed mengen
ge zult er niet mee in affronten vallen zeker weten |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|