laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Champignonsaus
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

  • 40 g boter (bakboter)
  • 30 g bloem (tarwebloem)
  • 1.5 dl melk (vol)
  • 1 dl gevogeltefond
  • peper
  • zout
  • 250 g champignons
  • 2 theelepels citroensap
  bereiding:
    Een roux maken van de boter en de bloem.

De melk koken (om klonters in de saus te vermijden) en beetje bij beetje bij de roux voegen, onder voortdurend roeren. Vervolgens de gevogeltefond bij de saus voegen. Kruiden met peper en zout en nog een kwartier zachtjes laten sudderen.

Ondertussen de champignons schoonmaken en in schijfjes snijden. Bakken in een beetje boter en besprenkelen met citroensap. Vermengen met de saus en onmiddellijk opdienen.

Deze saus is lekker bij biefstuk of bij gebraden kip.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats