|
|
|
Rode/Witte wijn-sjalotsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 3 sjalotten
- 2? dl droge rode wijn (bijv. Beaujolais)
- 1 dl visfond
- 1/2 dl slagroom
- 100 g harde boter in klontjes
- peper,
- zout
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
Pel de sjalotten en hak ze fijn. Fruit ze 2 minuten in de boter. Voeg de wijn en visfond toe en laat het geheel in 15 ? 20 minuten inkoken tot ca. 1 dl.
Bereidingswijze:
Voeg de slagroom toe en laat de saus enkele minuten koken, klop de klontjes boter er stuk voor stuk doorheen en neem de pan van het vuur zodra de boter geheel is opgenomen. Op smaak brengen met peper en zout.
Witte Wijnsaus Vervang de rode wijn door een droge witte, bijvoorbeeld Muscadet. Zeef de sjalotjes uit de ingekookte wijn. Deze saus gaat heel goed bij gepocheerde fijne vissoorten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|