laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rode/Witte wijn-sjalotsaus
  ingrediënten:
   
  • 3 sjalotten
  • 2? dl droge rode wijn (bijv. Beaujolais)
  • 1 dl visfond
  • 1/2 dl slagroom
  • 100 g harde boter in klontjes
  • peper,
  • zout
  bereiding:
    Voorbereiding:
Pel de sjalotten en hak ze fijn. Fruit ze 2 minuten in de boter. Voeg de wijn en visfond toe en laat het geheel in 15 ? 20 minuten inkoken tot ca. 1 dl.

Bereidingswijze:
Voeg de slagroom toe en laat de saus enkele minuten koken, klop de klontjes boter er stuk voor stuk doorheen en neem de pan van het vuur zodra de boter geheel is opgenomen. Op smaak brengen met peper en zout.

Witte Wijnsaus Vervang de rode wijn door een droge witte, bijvoorbeeld Muscadet. Zeef de sjalotjes uit de ingekookte wijn. Deze saus gaat heel goed bij gepocheerde fijne vissoorten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats