laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfsniertjes met porto en een aardappelgalette
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    2 grote vastkokende aardappelen
    1 el olijfolie
    2 sjalot
    20 g boter
    zout en peper
    2 dl kalfsfond (kant-en-klaar)
    2 kalfsniertjes
    5 el porto
    2 pijpajuintjes
  bereiding:
    Baktijd aardappelen: 10 min Bereidingstijd: 10 min

Snijd de geschilde aardappelen in schijfjes met een dunschiller. Maak 4 galetten van de aardappelschijfjes. Leg de schijfjes hiervoor dakpansgewijs in een ronde vorm (een beetje zoals een bloem). Bak ze goudbruin in een antikleefpan of laat ze gedurende 10 min bruinen met wat olijfolie in de oven op 170 °C. Snijd de kalfsniertjes fijn en breng op smaak met wat peper en zout. Bak de kalfsniertjes en de versnipperde sjalotjes in boter en een 1/2 el olijfolie. Blus met porto en kalfsfond. Haal de niertjes uit de pan. Bind het overgebleven vocht met boter. Mix alles tot een gladde saus. Verdeel de kalfsniertjes en de saus over 4 borden. Leg de aardappelgalette er bovenop. Werk af met de versnipperde pijpajuintjes.

Tip:
Als je de kalfsniertjes niet ziet zitten kan je ze altijd vervangen door een lapje kalfsfilet.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats