Aardappelslaatje met radijsjes en mierikswortel |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 grote nieuwe aardappelen
1 bosje lente-uitjes
1/2 bosje radijsjes
100 g zure room
2 eetl. magere yoghurt
3 eetl. fijngesnipperd bieslook
1 mespunt mierikswortel
zwarte peper
zout |
|
bereiding: |
|
|
20 min. - de dag voordien
Kook de aardappelen gaar in de schil en pel ze. Laat ze afkoelen.
Meng de zure room met de yoghurt, de mierikswortel en het bieslook tot een glad sausje. Kruid met zwarte peper en zout.
Snipper de lente-uitjes en voeg ze toe aan de saus.
5 min. - de dag zelf
Snij de aardappelen in blokjes en voeg ze toe aan de saus. Meng goed en zet de kom nog een halfuurtje op een koele plaats.
Snij de radijsjes in fijne plakjes en meng ze onder de aardappelsalade. Hou enkele radijsjes apart voor de versiering.
Kies voor deze salade een vastkokende aardappel
Voor een mooie presentatie van de radijsjes, maakt u er 'radijsjeslelies' van: maak diepe insnijdingen in de radijsjes, alsof u ze in 4 of in 6 zou snijden. Snij vervolgens van elk partje de schil los naar beneden toe. Leg de radijsjes dan in ijskoud water en na enkele uren zult u zien dat de lelies mooi openbloeien. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|