Hespengebraad met fruit en gebakken aardappelen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 stuk hespengebraad van ± 1 kg
1 schijfje ananas in blik per persoon
1 halve perzik in blik per persoon
1 vleesbouillonblokjes opgelost in 1/4 dl warm water
± 1 kg aardappelen
boter
peper en zout
instantsausbinder |
|
bereiding: |
|
|
Laat het fruit uitlekken en vang wat van het sap op.
(±1 u 15 min.)
Was de aardappelen schoon en kook ze gaar in de schil in lichtgezouten water.
Bak het stuk gebraad langs alle kanten bruin en kruid met peper en zout. Laat verder gaar worden in een braadslee in de oven op 200 °C (± 45 min.) of in een grote kookpan op matig vuur gedurende 60 min.
Haal het vlees uit de braadslee (kookpan) en hou warm.
Maak de braadresten van het vlees los met het sap van het fruit. Laat even opwarmen en voeg 1 bouillonblokje toe, opgelost in 1/4 dl warm water. Laat even doorkoken en bind op het einde eventueel met instantsausbinder als de saus te vloeibaar is.
Als de aardappelen gaar zijn, snij ze dan in schijven van 1 cm en bak ze goudbruin in een pan met boter.
Snij het vlees in plakken. Dien op samen met 2 stukken fruit, wat aardappelen en giet de saus over het vlees. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|