|
|
5 min., 1 u 30 min. vooraf
Snipper de koriander fijn en meng met de kokosmelk, de sojasaus, peper en zout. Hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking.
Laat de kippenbillen gedurende 1 u marineren in de koelkast. Draai ze om en laat nog 30 min. trekken.
Snij de seldertak in kleine blokjes.
Snij de wortel in gelijke blokjes.
Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
35 min.
Dep de kippenbillen droog, bak ze langs beide zijden bruin in 2 eetl. olijfolie en schik ze in een ovenschotel.
Zeef het marinadevocht. Giet het vocht over de kippenbillen en laat gedurende 30 min. gaar worden in de voorverwarmde oven op 200 °C.
Voeg na 20 min. de wortel- en selderblokjes toe in de ovenschotel en bevochtig met 2 dl kippenbouillon.
Haal het vlees uit de ovenschotel halen en hou warm. Vang het vocht op in een kookpan en voeg het limoensap toe, de suiker en de lente-uitjes. Bind de saus eventueel met instantsausbinder. Kruid met peper en zout.
Leg de kippenbil op een bord, overgiet met de groentesaus en versier met een blaadje koriander. Geef er gekookte primeuraardappelen bij. |