|
|
|
Chocolade kaastaart met Zwarte Woud vruchten |
|
ingrediënten: |
|
|
600g Zwarte woud mix(Kersen, druiven, bosbessen, braambessen, zwarte bosbessen)
250g chocoladekoekjes, verkruimeld
250g Mascarpone kaas
600ml room
200g zwarte chocolade
50g ongezouten boter, gesmolten
2 koffielepels cacaopoeder
100g bloemsuiker |
|
bereiding: |
|
|
Bereidingstijd: 30 min. - Rusttijd: 3 uur
De Zwarte Woudmix ontdooien volgens de instructies op de verpakking. De verkruimelde chocoladekoekjes in een kom doen, de gesmolten boter toevoegen en mixen. Deze biscuit op de bodem van een taartvorm verspreiden. De chocolade zachtjes smelten au bain-marie. 1/3 van de room (200ml) opkloppen. De Mascarpone, de cacaopoeder en de helft van de suiker in een kom doen en mengen. De gesmolten chocolade al roerend bij het mengsel voegen, en tenslotte de opgeklopte room erdoor spatelen. Gelijkmatig over de biscuitbodem uitspreiden en het geheel op een schotel minstens twee uur laten afkoelen in de koelkast. De rest van de slagroom (400ml) stijf kloppen en de andere helft van de poedersuiker eronder spatelen. De kaastaart uit de koelkast halen. De slagroom langs de randen van de taart spuiten en afwerken met de Zwarte Woudmix. Koel serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|