laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Reuzenbrochettes met rundvlees, gedroogde vruchten
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    500 à 600 g gepelde biefstuk Royal
    16 flinterdunne sneetjes gezouten of gerookt spek
    8 zachte gedroogde vijgen
    8 gedroogde pruimen
    brochettestokjes

    Voor de saus:
    5 tomaten
    1 ui
    2 koffiel. tomatenpuree
    2 koffiel. mierikswortel (bokaal)
    2 klontjes rietsuiker
    2 eetl. sojasaus

    kruiden:

      1 koffiel. Provençaalse kruiden
      2 koffiel. paprikapoeder
      1 koffiel. tijm
      1 laurierblaadje
      3 takjes verse basilicum
      1 eetl. olijfolie
      peper en zout
  bereiding:
    Wikkel de pruimen en vijgen in het spek.
Laat het rundvlees grotendeels ontdooien. Snij het vlees in stukken (+- 4 cm) en steek afwisselend een omwikkelde pruim en vijg op de spies. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en 1 koffiel. paprikapoeder.
Snij de tomaten in blokjes.
Snipper de ui fijn.
Snipper de basilicum fijn.



Stoof de ui in 1 eetl. olijfolie. Voeg de tomatenstukjes, de tomatenpuree, de sojasaus, de suikerklontjes, 1 koffiel. paprikapoeder, de mierikswortel, het laurierblaadje, de tijm, de provençaalse kruiden en 2 eetl. water toe. Dek af en laat 10 min. zachtjes pruttelen. Werk af met de basilicum en kruid met peper en zout.

Bak de brochettes op een hete barbecue gedurende 2 min. aan elke kant (licht gebakken) of langer indien u van goed doorbakken houdt.

Serveer de brochettes met de pikante tomatensaus samen met een groene sla en een gevulde aardappel. U kan de sla naar smaak ook bestrooien met wat fijngehakte noten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats