|
|
|
Reuzenbrochettes met rundvlees, gedroogde vruchten |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 à 600 g gepelde biefstuk Royal
16 flinterdunne sneetjes gezouten of gerookt spek
8 zachte gedroogde vijgen
8 gedroogde pruimen
brochettestokjes
Voor de saus:
5 tomaten
1 ui
2 koffiel. tomatenpuree
2 koffiel. mierikswortel (bokaal)
2 klontjes rietsuiker
2 eetl. sojasaus
kruiden:
1 koffiel. Provençaalse kruiden
2 koffiel. paprikapoeder
1 koffiel. tijm
1 laurierblaadje
3 takjes verse basilicum
1 eetl. olijfolie
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Wikkel de pruimen en vijgen in het spek.
Laat het rundvlees grotendeels ontdooien. Snij het vlees in stukken (+- 4 cm) en steek afwisselend een omwikkelde pruim en vijg op de spies. Bestrooi met de Provençaalse kruiden en 1 koffiel. paprikapoeder.
Snij de tomaten in blokjes.
Snipper de ui fijn.
Snipper de basilicum fijn.
Stoof de ui in 1 eetl. olijfolie. Voeg de tomatenstukjes, de tomatenpuree, de sojasaus, de suikerklontjes, 1 koffiel. paprikapoeder, de mierikswortel, het laurierblaadje, de tijm, de provençaalse kruiden en 2 eetl. water toe. Dek af en laat 10 min. zachtjes pruttelen. Werk af met de basilicum en kruid met peper en zout.
Bak de brochettes op een hete barbecue gedurende 2 min. aan elke kant (licht gebakken) of langer indien u van goed doorbakken houdt.
Serveer de brochettes met de pikante tomatensaus samen met een groene sla en een gevulde aardappel. U kan de sla naar smaak ook bestrooien met wat fijngehakte noten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|