laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zalm met gegrilde paprikacoulis en zure bieslookro
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 stukken zalm ‘filet pur’ (diepvries)
    5 rode paprika's
    200 g zure room
    1 broccoli
    1 citroen
    1 potje verse bieslook
    2 koffiel. rode wijnazijn
    1 teentje knoflook
    400 ml visfond (bokaal)
    1 koffiel. paprikapoeder
    1 koffiel. tijm
    peper en zout
  bereiding:
    Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten. Rooster de paprikahelften met de velkant naar boven in de oven, 10 cm onder de grill. Na 10 à 20 min. vertoont het vel zwarte vlekken (dat mag, want het vel wordt achteraf verwijderd). Hou de paprika’s in het oog, laat ze niet volledig verkolen. Laat afkoelen in een plastic of papieren zak of in aluminiumfolie: zo drogen ze niet uit.

Schil de steel van de broccoli en snij in de lengte in repen, zodat u telkens een smal stukje steel bekomt met bovenaan een bloemroosje.

Rasp de schil van de citroen heel fijn en snij het bieslook fijn. Meng citroenschil en bieslook onder de zure room, samen met het paprikapoeder. Kruid met peper en zout.

Giet de visfond in een ovenschaal, voeg er de tijm aan toe en kruid met peper en zout. Schik de diepgevroren zalmfilets erin (naast elkaar), dek af met aluminiumfolie en bak gedurende 35 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Verwijder het vel van de paprika's. Pureer het vruchtvlees, voeg een geperst teentje look toe, peper en zout, 2 koffiel. wijnazijn en laat nog 5 min. zachtjes pruttelen.

Kook de broccoli beetgaar in lichtgezouten water gedurende 7 min. Laat uitlekken.

Serveer de zalm met een laagje paprikacoulis, de broccoli en een toefje zure room. Geef er natuuraardappelen of rösti bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats