|
|
|
Tagliatelle in room/witte wijn saus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 150 à 200 gram kipfilet,
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepel olijfolie,
- zout en peper,
- 1 middel grote ui,
- 2 tenen knoflook,
- 3 eetlepels grove mosterd,
- 1/4 liter droge witte wijn,
- 200 mililiter slagroom,
- beetje citroensap,
- 250 gram tagliatelle,
- 1 doosje tuinkers.
|
|
bereiding: |
|
|
Olie en boter in de koekepan.
Kipfilet in stukjes snijden en braden,en op smaak brengen met zout en peper,uit de pan halen en warm houden.
Beetje olie in de pan,ui ,knoflook licht aanbakken ,mosterd erbij en dan blussen met de wijn dan het geheel op middelmatig vuur tot 1/3 laten inkoken.
Slagroom erbij doen ,weer aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes koken,saus op smaak brengen met zout ,peper en citroensap, kipfilet erbij en nog 5 minuten laten sudderen.
Pasta koken volgens bereidingswijze.
Op het bord tuinkers erover.
Eventueel saus aanmaken met maizena. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|