laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tomaat in garnalensaus
  ingrediënten:
   

    2 kleine of middelgrote zoete aardappels 50 g volkorenbloem (plus extra bloem om te bestuiven) 1,5 el gemalen nootmuskaat
    voor de saus
    225 g tomaten uit blik, plus sap
    75 g gekookte garnalen
    1 ti olijfolie
    1 ti fijngehakte knoflook
    35 g ui, gepeld en gesnipperd
    35 g champignons, fijngesneden
    1 el rode wijn (optioneel)
    1 ti fijngehakte verse oregano of 0,5 tl gedroogde oregano
    1 kleine el fijngehakte verse basilicum
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rooster de zoete aardappels ongeveer 35 minuten in de oven, totdat ze zocht zijn. Dit kun je testen door met een breipen in de aardappel te prikken. Loot de aardappels afkoelen en haal de schil eraf.
Schep de aardappels in een mengkom; je hebt ongeveer 175 g aardappels. Voeg de bloem toe en prak de aardappels. Voeg de nootmuskaat toe en schep alles nog een keer door elkaar. Voeg wat zout en peper toe.
Bestuif je werkblad met wat bloem. Het is ook handig je honden even door de bloem te halen. Rol een beetje van het gnocchimengsel, ter grootte van een brasilnoot, in je handen en op het werkblad tot een balletje. Druk het bolletje met een vork een beetje plat. Herhaal dit totdat het aardappelmengsel op is. Zet de gnocchi een halfuur in de koelkast.
Maak de saus door de olijfolie in een antiaanbakpan te verwarmen. Fruit de knoflook en de ui goudbruin, Voeg de champignons toe en eventueel wat water als de pan droog wordt, Voeg de rode wijn (of 1 el water) toe zodra de champignons zocht zijn geworden. Loot de saus opkoken en voeg dan de oregano toe.
Voeg nu de tomaten en het sap toe. Roer alles goed door, zodat de tomaten uit elkaar vallen. Voeg ten slotte de garnalen toe. Zet het vuur wat zachter en laat alles 15 tot 20 minuten sudderen totdat de saus dik is. Voeg de basilicum toe.
Schep de gnocchi, net voordat de saus klaar is, één voor één in een grote pan met kokend water en kook ze gedurende 3 minuten. De gnocchi komen bovendrijven als ze gaar zijn,
Schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan op een bord. Giet de saus erover, Voeg naar smack zout en peper toe. Direct serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats