Bieflapjes met roerbakgroente |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:[list]
200 g sperziebonen
1 middelgrote ui
200 g bieflappen
100 g champignons
2 el olie
1 el tomatenpuree
1 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
1 1/2 dl water
1 tl maïzena
peper
1 el fijngehakte peterselie
300 g gekookte witte rijst (ca. 150 g ongekookt)[list] |
|
bereiding: |
|
|
Snijd de sperziebonen in kleine stukjes en snipper de ui fijn.
Snijd de bieflappen in smalle reepjes en de champignons in plakjes.
Laat de wadjan of wok goed heet worden en voeg daarna pas olie toe. Fruit de gesnipperde ui in de olie.
Voeg het vlees toe en roerbak het al omscheppend gedurende 3 minuten. Voeg vervolgens de sperziebonen, champignons, tomatenpuree, ketjap en de sambal toe en bak alles enkele minuten mee.
Giet 1 dl water erbij en warm het geheel goed door.
Gebruik de rest van het water om de maïzena aan te maken.
Schuif alle ingrediënten naar één kant van de wadjan of wok en bindt het overgebleven vocht met de aangemaakte maïzena.
Breng het gerecht op smaak met peper en strooi er fijngehakte peterselie over. Serveer hierbij gekookte rijst.
Voedingswaarde per portie
Kcal 530 |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|