laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Couscous met blanke rozijnen
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

    2 kleine kipfilets
    zout
    40 g blanke rozijnen
    1 rode ui
    6 zongedroogde tomaten
    2 el olie
    200 g couscous
    1/2 tl gemberpoeder
    1/2 tuinkuidenbouillontablet
    verse bieslook
    300 g gekookte sperziebonen
  bereiding:
    Verwarm de grill voor. Wrijf de kipfilets in met een beetje zout. Plaats de kipfilets onder de hete grill, voor 5 minuten. Keer na 5 minuten en grill de andere kant nog 5 minuten.
Wel de rozijnen 10 minuten in heet water. Wel de zongedroogde tomaten 5 minuten in heet water. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan of hapjespan en bak de ui in 2 minuten glazig. Voeg de couscous en gemberpoeder toe en bak dit al omscheppend mee tot de korrels licht glanzen. Verkruimel er een 1/2 bouillontablet over en schenk er 3 dl water bij.
Dep de rozijnen en tomaten droog en snijd de tomaten fijn. Voeg het aan de couscous toe. Laat de couscous al roerend in 5-6 minuten gaar worden. Knip de bieslook fijn en schep het door de couscous.
Serveer de couscous met de kipfilet en speziebonen.



Voedingswaarde per portie
Kcal 600
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats