Couscous met blanke rozijnen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
2 kleine kipfilets
zout
40 g blanke rozijnen
1 rode ui
6 zongedroogde tomaten
2 el olie
200 g couscous
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tuinkuidenbouillontablet
verse bieslook
300 g gekookte sperziebonen |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de grill voor. Wrijf de kipfilets in met een beetje zout. Plaats de kipfilets onder de hete grill, voor 5 minuten. Keer na 5 minuten en grill de andere kant nog 5 minuten.
Wel de rozijnen 10 minuten in heet water. Wel de zongedroogde tomaten 5 minuten in heet water. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan of hapjespan en bak de ui in 2 minuten glazig. Voeg de couscous en gemberpoeder toe en bak dit al omscheppend mee tot de korrels licht glanzen. Verkruimel er een 1/2 bouillontablet over en schenk er 3 dl water bij.
Dep de rozijnen en tomaten droog en snijd de tomaten fijn. Voeg het aan de couscous toe. Laat de couscous al roerend in 5-6 minuten gaar worden. Knip de bieslook fijn en schep het door de couscous.
Serveer de couscous met de kipfilet en speziebonen.
Voedingswaarde per portie
Kcal 600 |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|