laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 visschotel uit de oven
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 kg. panklare rode zeebrasem
    zout
    50 gr. margarine
    ½ tl. basilicumpoeder
    1 el. olijfolie
    200 gr. champignons in plakjes
    200 gr. gepelde vleestomaten in kleine stukjes
    1 middelgrote zeer fijn gesnipperde ui
    2 geperste teentjes knoflook
    2 zeer fijn gesnipperde sjalotjes
    peper of cayennepeper
    sojasaus
    1 mespunt dragonpoeder
    2 dl. droge witte wijn
    12 ontpitte zwarte olijven
    2-3 el. zeer klein geknipte peterselie
  bereiding:
    Was de zeebrasem.
Wrijf het zwarte vliesje in de buikholte met wat zout weg.
Spoel de vissen nog eens af en dep ze droog.
Snijd de buikholte e.v.t. nog wat verder open en leg in elke vis een stukje margarine en strooi er het basilicum en heel weinig zout in.
Bestrijk de ovenschaal met olie en leg de vissen om en om in de schaal.
Schuif het rooster in het miden van de oven en verwarm die voor op 200c.
Schep de champignons, tomaat, ui, knoflook en het sjalot in de kom door elkaar.
Strooi de dragonblaadjes gelijkmatig in de ovenschaal en schenk de wijn erin.
Zet de schaal in de oven.
Schep na 10 min. wat stoofnat over de vis en sluit de schaal.
Na ca. 20 min. even in de vis met een vork prikken om te controleren of de vis gaar is.
Verdeel de olijven over de vis en schenk nog wat stoofnat over de vis.
Strooi de peterselie over de vis en serveer direct.
Aardappelpuree 2 el. per persoon smaakt hier erg lekker bij.


per persoon 355 Kcal.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats