DT's Tagliatelli met varkenshaasje |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
varkenshaasje 400 g
250 g verse tagliatelli
200 ml room
enkele blaadjes verse basilicum
150 g champignons
4 sjalotjes
enkele sprietjes verse bieslook
peper en zout
2 tomaten |
|
bereiding: |
|
|
- verwarm een goei scheut olijfolie in de wok (vergeet ondertussen niet de wijn te
ontkurken )
- snij de sjalotjes in kleine stukjes en laat ze fruiten in deze hete olijfolie
(blauwe rook ! )
- kook de verse tagliatelli gedurende 4 minuten en spoel deze af onder koud water
- snij ondertussen het varkenshaasje in stukjes
- breng de versneden champignonnekens eveneens in de wok en blijf naarstig roeren
- meng nu het vlees bij en geniet hoe het kissend gaart
- pel de tomaten en snij ze in 8 stukken
- terwijl u roerend ontroerd wordt dropt ge de bieslooksnippers en de tomaat erbij
- als het geheel na een paar minuten goed aan het garen is, besproei je het met de
room
- blijf wokken tot het geheel een smakelijke brij geworden is en voeg er dan de
tagliatelli aan toe
- mengen, van het vuur nemen en roep ....
aan tafel !!! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|