haring in marinade |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 grote zoute haringen (ca. 600 gram) of 4 haringfilets (ca. 450 gram)
- voor de marinade:
- 2 eetl. wijnazijn
- 3 eetl. olie
- 1 eetl. water
- 4 eetl. tomatenketchup of chilisaus
- 1 eetl. suiker
- 8 witte of zwarte peperkorrels
- 1-3 eetl. sherry
- voor de garnering:
- 3 eetl. fijngesnipperde rode ui
- 3 eetl. geknipte dille
|
|
bereiding: |
|
|
Fileer de haringen (indien niet gefileerd). Snij de filets in 2 cm. brede stukken en leg ze zodanig in een schaal dat het lijkt of ze nog 1 geheel zijn.
Meng de ingredienten voor de marinade. Giet de marinade vervolgens over de haringen. Strooi de ui eroverheen.
Laat de haringen enkele uren (liefst een hele nacht) in de marinade liggen.
Strooi de geknipte dille vlak voor serveren eroverheen.
Het gerecht koel bewaren.
Bereidingstijd: circa 3 uur. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|