laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Smoorschotel van kip in rode wijn.
  ingrediënten:
   
  • Een flinke braadkip
  • 1 ui (bij voorkeur een rode ui)
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram bacon
  • 1 bakje champignons
  • 50 gram margarine
  • 2 flinke eetlepels bloem
  • peper en zout
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 1/2 liter rode wijn.
  bereiding:
    Voorbereiding:
U snijdt als eerste de braadkip in stukken en trekt van de afvalstukken een bouillon.
Hierna wast u de champignons en snijdt u deze daarna in schijfjes.
Vervolgens snijdt u de ui in snippers en hakt u de knoflook fijn (of indien u in het bezit bent van een knoflookpers, kunt u deze ook gebruiken).
Hierna snijdt u de bacon in kleine stukjes.
In een platte schaal (of bord) vermengt u dan de bloem met wat peper en zout.
De stukken kip haalt u vervolgens door de bloem heen en legt de stukken klaar op een bord (om straks te bakken).

Bereiding:
Doe de helft van de margarine in een braadpan en bakt de bacon hierin.
Voeg daar dan de ui en de champignons bij en laat dit alles eventjes bakken.
Vervolgens schept u de bacon en champignons uit de pan en houdt deze even apart.
Nu voegt u de rest van de margarine bij het vet in de pan en bakt u de stukken kip hierin goudbruin.
Daarna voegt u langzaam de wijn en de (inmiddels getrokken) bouillon bij de kip.
Vervolgens doet u het mengsel van de champignons, ui en bacon weer in de pan bij de stukken gebraden kip.
Tenslotte doet u het deksel op de pan en laat u het geheel +/- een uur smoren.

Dit gerecht is heerlijk in combinatie met rijst, patates frites of gefrituurde/gebakken krieltjes. Als groente is een schaal met gemengde sla hierbij aan te bevelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats