Mosselen met prei en dragon |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
- 2 kilo mosselen
- 2 preien
- 1 el gedroogde dragon
- 1 dl witte wijn
- 2 el boter of olie
- 2 el kappertjes
|
|
bereiding: |
|
|
Verhit 2 eetlepels boter of olie in een grote pan. Bak hierin 2 in ringen gesneden preien al omscheppend ongeveer 3 minuten. Strooi er 1 eetlepel gedroogde dragon en peper over. Voeg de schoongemaakte mosselen, de witte wijn en de kappertjes toe en kook de mosselen gaar. Serveren met kerriedipsaus of limoenmayonaise. Kerriedipsaus: Meng door 1 bekertje zure room 4 eetlepels picalilly en 1 eetlepel kerriepoeder. Schep hier 2 bosuitjes in ringetjes door. Breng op smaak met zout. Limoenmayonaise: Roer door 6 eetlepels mayonaise de geraspte schil van 1 limoen en 1 eetlepel limoensap. Roer er 1 eetlepel gehakte verse dille door en breng op smaak met tabasco. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|