Gestoofde runderlapjes met peper in rode wijn |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 th lepel zwarte peperbolletjes
- 1 th lepel bloem
- 1 kg runderstooflappen (in stukken van 5 cm gesneden)
- 3 eetlepels olijfolie of gesmolten rundervet
- 2 grote uien (gesnipperd)
- 2 grote tenen knoflook (geperst)
- 4 dl rode wijn
- zout en vers gemalen zwarte peper
- 2 laurierblaadjes
- een takje tijm
- 2 eetlepels room
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
plet de peperbolletjes fijn in een vijzel
roer ze op een bord door de bloem
haal het vlees door het bloemmengsel en druk goed aan
Bereiding:
verhit 2 eetlepels olie of vet in de pan
bak het vlees goed aan rondom en schep het daarna uit de pan
doe de rest van de olie in de pan
op hoog vuur de uien laten fruiten (3 à 4 min) en pers de look er de laatste minuut bij
meng de rest van de bloem op het bord en meng door de uien
roer er scheut per scheut de wijn door
blijf roeren , zodat geen klonters ontstaan
roer goed op de bodem en de randen, om de aanbaksels los te maken
doe het vlees er bij als de saus kookt
wat zout en peper en de laurier toevoegen
opnieuw aan de kook brengen
deksel op de pan en plaats de pan in het midden van de voorverwarmde oven (150°C) en laat 2 uur stoven
voor het serveren de kruiden, en de room door de saus roeren
Warm serveren met frietjes of aardappelkroketjes |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|