|
|
Plastic,hout,email is toegelaten,bakplaat of vorm volgens wens en normaal...Geen ijzer of andere spullen ! ! !
Hoe tewerk gaan....
Maak in een propere plastickom een kuil van je bloem,hoog de randen op(vulkaan dus)en strooi tegen de rand het zout.met een houten spatel doe je dit,dan "verstop" je het zout met een randje bloem mits het kuiltje te behouden.Verwarm de melk en suiker met de hand op gas of elec vuur tot een 40°,je kneed daar de brok biergist in met de hand,makkelijk om voelen...Je giet deze vloeistof in het kuiltje en draaien maar met de hand in kuiltje(voorzichtig om rand zout niet mee te nemen)Eieren erin en weerom draaien,erna de boter of margarine kneden en losdraaien,nu heb je een brij,sla alles om en begin te roeren en kneden tot je een homogene pasta hebt die loslaat van de wanden van je kom.Duurt een 5 minuutjes..Je hebt nu een "bal" deeg
Laat nu de pasta rijzen op een "warme" plaats met een handdoek over de kom,u zal zelf zien wanneer hij voldoet,dan herkneed u nogmaals gedurende een 4-5 min de pasta.Leg nu het brood te rijzen(met handdoek) op zijn bakplaat of vorm,moet weerom omhoog.....
Verwarm uw oven tot 220.C,niet meer niet minder,en bak gedurende 30 minuten.Respecteer nauwkeurig de hoeveelheden,tijd en temperatuur.Neem terstond uw brood uit de oven en leg het te "zweten" op plankjes of dergelijke.
Waarschuwing..Breng NOOIT gist in direct contact met zout.(mislukking)
Uw bakplaten,kom enz...mogen NOOIT gewassen worden,alleen droog proper gemaakt.
Voor deze bakwijze uw bakplaten niet invetten,anders plakt en verbrand de bodem van het brood.
Ziet er beetje "chinees" uit, recept,maar eens dat u de gewoonte hebt zal je meerdere broden maken voor gans een week,dit brood heeft weinig last van schimmel en blijft zeer lekker.
Ik tel de tijd van rijzen niet maar kneden en bakken vergt maar 45 minuten
n.b.
Ik wil ook nog zeggen dat dit ook zelfde is voor gewoon wit brood,maar dan melk vervangen door water (beetje meer)en geen eieren erin.
Kleinere hoeveelheid van deze deeg en uitgerold kan ook dienen als "koek" voor een lekkere pizza |