Hamburger met guacemole (Valess) |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
2 mild gekruide filets
2 bagels
[b:6f62630731]voor de guacemole: [/b:6f62630731]
1 avocado
half kopje gehakte koriander
3 eetlepels limoensap
1 fijngesneden jalopenepeper ontdaan van pitjes
[b:6f62630731]voor de koolsalade:[/b:6f62630731]
1 witte kool geraspt
1 stuk winterpeen
klein stukje mierikswortel
een halve uitgeperste citroen
handje fijngehakte peterselie
een paar eetlepels mayonaise naar smaak
[b:6f62630731]voor de aardappels in aluminiumfolie: [/b:6f62630731]
4 aardappels
2 rode uien
1 teen knoflook
wat fijn gehakte peterselie
wat tijm
beetje citroensap
zout en peper
klontje boter
aluminiumfolie |
|
bereiding: |
|
|
[b:6f62630731]aardappels: [/b:6f62630731]
De aardappels wassen en doormidden snijden. Dan de helft van de aardappels op een stuk aluminumfolie leggen en de andere helft op een ander stuk folie. Hierna de rest van de ingredienten erover heen doen en de twee pakketjes goed dichtvouwen. Ongeveer 35 minuten op de barbeque grillen en serveren bij de hamburger.
[b:6f62630731]Koolsalade:[/b:6f62630731]
Alle groenten raspen en door elkaar mengen. De mayonaise erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Als bijgerecht serveren.
[b:6f62630731]Guacemole: [/b:6f62630731]
Avocado fijn maken (pureren) en de andere ingredienten erdoor heen mengen.
Valess op de grill leggen tot deze lekker bruin is en de bagels ook even op de grill leggen voor een knapperig korstje. De bagel bestrijken met de guacemole en de Valess filets erop leggen. Dan weer een beetje guacemole en de bovenkant van de bagel erop en Bon Apetit.
Serveren met de salade en de aardappelpakketjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|