laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mexicaans ijs met tequila
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    5 deciliter water
    25 theelepels citroensap
    20 eetlepels suiker
    5 eetlepels tequila
    2 eetlepels citroenrasp
    2 eieren
    zout
  bereiding:
    Breng het water met de suiker al roerend aan de kook in een pannetje. Het suikerwater moet ongeveer 5 minuten koken tot het stroperig wordt. Voeg er de citroenrasp bij en laat het afkoelen. Roer vervolgens het citroensap door de siroop. Deze suikersiroop moet ongeveer twee uur in de dieprvries tot het een dikke moes is.

Klop twee eiwitten stijf en voeg die bij de ijsmoes. Vermeng met de tequila en eventueel wat zout. Klop het geheel met een mixer tot het smeuïg wordt. Het ijs moet nu nog eens twee uur diepgevroren worden. Schep het tijdens het bevriezen af en toe door. Opscheppen in bolletjes en serveren met een paar partjes citroen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats