|
|
|
Frans Stoofvlees |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
+/- 800g runderstoofvlees of runderlappen in blokjes snijden
200g gerookte spekreepjes
1 bokaaltje zilveruitjes
1 blik champignons
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels boter
2,5 dl rode wijn naar keuze (liefst Frans ;) )
1 teentje knoflook
paar takjes tijm of een snufje gedroogde tijm
2 laurier blaadjes
witte peper
3 koffielepels mayezena opgelost in half kopje water |
|
bereiding: |
|
|
- doe 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie samen in een braadpan en als
de boter wat bruin is braad je hierin het spek samen met de
zilveruitjes. Doe deze daarna in een ketel (ik gebruik hiervoor een
snelkookpan)
- doe opnieuw 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie in de braadban,
wacht tot de boter bruin is en bak het stoofvlees wat aan tot het mooi
bruin ziet. Daarna gooi je ook dit in de ketel.
- voeg de rode wijn toe in de ketel en kruid met de tijm, peper,
fijngesnipperde knoflook en laurier blaadjes
- dek de ketel af en laat het stoofvlees sudderen. In geval van een
snelkookpan ongeveer een uurtje, met een gewone ketel zal zo'n 1.5 u
wel voldoen. Probeer hoe zacht het vlees is om de tijd wat in te
schatten.
- Als dit klaar is bak je de champignons wat aan in de ban (die nog
vettig genoeg is, dus geen olie of boter extra meer nodig) en voeg je
deze toe aan de ketel en laat die opnieuw nog een half uurtje
sudderen.
- Op het einde even binden met de mayezena, nog even laten doorkoken, en klaar
Lekker met rijst of frietjes en een salade erbij. De rest van die wijn
drinkt er lekker bij weg. ;)
Smakelijk. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|