Japanse roergebakken rijst met garnalen, omelet en |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
250 gram garnalen
400 gram warme gekookte rijst
4 eieren
400 gram roerbakgroenten
1 uitgeperst teentje knoflook
1 eetlepel chilisaus
2 eetlepels Japanse sojasaus
3 eetlepels maïsolie |
|
bereiding: |
|
|
Klop de 4 eieren goed door elkaar en bak hiervan 2 dunne omeletten. Rol de afgekoelde omeletten op en snijd deze rollen in reepjes. Verhit de wok en giet de maïsolie erin. Roerbak hierin de garnalen om en om met de knoflook. Schep de garnalen uit de pan en houd ze warm. Bak dan de roerbakgroenten snel om en om. Voeg de chilisaus en de sojasaus erbij en laat deze even meegaan. Roer nu de rijst erdoor en laat de rijst eventjes meebakken. Doe de garnalen en hun bakvocht erbij en roerbak het geheel goed door elkaar. Doe er tot slot de omeletreepjes bij en serveer direct met bijvoorbeeld een komkommersalade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|