laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Japanse roergebakken rijst met garnalen, omelet en
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    250 gram garnalen
    400 gram warme gekookte rijst
    4 eieren
    400 gram roerbakgroenten
    1 uitgeperst teentje knoflook
    1 eetlepel chilisaus
    2 eetlepels Japanse sojasaus
    3 eetlepels maïsolie
  bereiding:
    Klop de 4 eieren goed door elkaar en bak hiervan 2 dunne omeletten. Rol de afgekoelde omeletten op en snijd deze rollen in reepjes. Verhit de wok en giet de maïsolie erin. Roerbak hierin de garnalen om en om met de knoflook. Schep de garnalen uit de pan en houd ze warm. Bak dan de roerbakgroenten snel om en om. Voeg de chilisaus en de sojasaus erbij en laat deze even “meegaan”. Roer nu de rijst erdoor en laat de rijst eventjes meebakken. Doe de garnalen en hun bakvocht erbij en roerbak het geheel goed door elkaar. Doe er tot slot de omeletreepjes bij en serveer direct met bijvoorbeeld een komkommersalade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats