laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lasagne met tonijn en courgettes
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    2 theelepels plantaardige olie,
    1 ui fijngehakt,
    2 uitgeperste teentjes knoflook,
    1 fijngehakte prei,
    1/2 l blik tomaten,
    2 eetlepels tomatenpuree,
    2 in de lengte en vervolgens in plakjes gesneden courgettes,
    1 theelepel gedroogde oregano, 240 gr tonijn uit blik op water uitgelekt, zout, vers gemalen peper,
    120 gr voorgekookte lasagnevellen,
    120 gr jongbelegen kaas geraspte.

    Saus:
    4 theelepels boter,
    30 gr bloem,
    300 ml magere melk,
    1 theelepel scherpe mosterd.
  bereiding:
    Verhit olie in een pan en fruit ui, knoflook en prei 5 min. tot ze zacht zijn. Voeg tomaten, tomatenpuree, courgettes en oregano toe, breng het aan de kook, zet het vuur heel laag en laat het mengsel 15 min. koken in een afgedekt pan. Verhit boter in een pan, roer de bloem erdoor en laat deze 1 min. mee warmen. Klop de melk langzaam door het mengsel en blijf koppen tot de saus begint te binden. Neem de pan van het vuur en voeg mosterd, zout en peper toe. Verwarm de oven voor op 190 °C. Roer de tonijn, zout en peper door de tomatensaus en schep de helft van dit mengsel in een ovenvast schaal. Bedek dit met de helft van de lasagnevellen en doe hierop de helft van de witte saus. Bestrooi de saus met de helft van de kaas. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten en eindig met de geraspte kaas. bak het gerecht 35 min. in de oven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats