|
|
|
Mignonnettes in witte wijnsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
[list][*] 2 Mignonnettes [*]bakboter [*]1/2 dl room [*]1/2 dl witte wijn [*]125 g champignons [*]1 eetlepel gehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook, ...) [*]1/2 eetlepel groene peperbollen [*]instant witte roux (of mengsel van 50 g boter en 50 g bloem) [*]peper, [*]zout |
|
bereiding: |
|
|
Bak de Mignonnettes in hete boter.
Kruid ze en laat ze op een zacht vuur garen.
Maak de champignons schoon en stoof ze.
Haal het vlees uit de pan. Voeg room, witte wijn en tuinkruiden bij de jus en bind de saus met het boter-bloemmengsel.
Doe er de champignons en de groene peperbollen bij. Breng op smaak met peper en zout.
doe de Mignonnettes met gegratineerde bloemkool, stukjes gestoofde selder en gegratineerde aardappelen.
Tip:
*Mignonnettes zijn fijn voor de lijn! Deze lichte stukjes vlees bevatten nauwelijks 1,6% vet. Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten Bereiding in microgolfoven van 1000 W: Bak het vlees vooraf aan in de pan. Klaar in 5 minuten op 750 W. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|